یکی از دغدغه های تولیدکنندگان خودرو، کاهش هرچه بیشتر مصرف سوخت در خودروها است. علاوه بر این رانندگان نیز برای کاهش هزینه های خود، به سمت خرید و فروش خودرو هایی با مصرف سوخت پایین و کم روی آورده اند. خودروهای کم مصرف را ترجیح می دهند. جدا از بحث اقتصادی مصرف سوخت، یکی از راه هایی که می توان با آن عملکرد درست پیشرانه را سنجید، میزان مصرف سوخت است. همچنین آلودگی هوا نیز از دیگر مهمی است که اهمیت سوخت ماشین را دو چندان می کند. به طور کل، خودروها باید مقدار سوخت ثابتی را در یک مسیر ثابت بسوزانند. مواردی هستند که باعث افزایش مصرف سوخت می شوند و در صورت رعایت نکردن یک سری مسائل ممکن است ما را با افزایش مصرف سوخت رو به رو کند.
مصرف سوخت به عوامل مختلفی مانند میزان وزن و تعداد سرنشینان خودرو، عملکرد موتور، سرعت، شتاب، کیفیت سوخت و مواردی دیگر وابسته است. اگر می خواهید بدانید چه مواردی باعث افزایش مصرف سوخت می شود با ما همراه باشید.
5 مورد از دلایل افزایش مصرف سوخت ماشین
1- فیلتر هوا
فیلتر یکی از عوامل مهمی است که در کاهش مصرف سوخت موثر است. بنزین برای سوختن به اکسیژن کافی نیاز دارد. بنابر این برای ورود بیشتر و بهتر اکسیژن به مخزون سوخت، فیلتر باید کاملا تمیز باشد. فیلتر در صورت کثیف بودن، موجب احتراق ناقص می شود که از دلایل مهم افزایش مصرف سوخت می باشد.
2- سنسور اکسیژن
در صورتی که به علت افزایش مصرف سوخت خودروی خود به تعمیرگاه مراجعه کنید یکی از مواردی که در ابتدا مورد بررسی قرار می گیرد، سنسور اکسیژن است. این سنسور در خروجی اگزوز قرار می گیرد تا میزان اکسیژنی که نسوخته است را اندازه گیری کند. این سنسور به کامپیوتر خودرو اطلاعات ارسال می کند تا سوخت به صورت مداوم و کافی به پیشرانه برسد.
3- شمع خودرو
کاربرد شمع خودرو برای این است که در زمان خوبی، جرقه بزند و باعث شعله ور شدن بنزین شود. این قطعه به طور مداوم در مدت زمان های دوره ای باید کنترل شوند و در صورت نیاز، تعویض شود تا به کم شدن سوخت کمک کند. شمع ماشین ها باید در هر دو هزار کیلومتر باز و تمیز شوند و در هر بیست هزار کیلومتر نیاز دارند که با یک شمع جدید جایگزین شوند.
4- انژکتور
انتقال سوخت به موتور توسط انژکتور صورت می گیرد و بر اساس اطلاعاتی که از ECU دریافت می کند، میزان سوخت را به داخل سیلندر تزریق کند. در صورتی که این قطعه دچار مشکل شود منجر به افزایش سوخت می شود. سوخت هایی که از ناخالصی برخوردارند باعث کثیف شدن انژکتورها می شوند که به دنبال ان عمل پاشش سوخت به درستی صورت نمی گیرد. اگر نقص فنی در انژکتور زیاد باشد، چراغ چک هشدار روشن می شود.
5- لاستیک
از دیگر موارد مهمی که در سوخت بنزین نقش دارد. باد لاستیک هاست. اگر باد لاستیک کم باشد سطح لاستیک با زمین بیشتر شده و در اثر اصطحکاک بیشتر، مصرف سوخت افزایش می یابد. علاوه بر این، درگیر بودن لنت ترمز با دیسک منجر به افزایش اصطحکاک می شود.
البته عوامل دیگری هستند که منجر به افزایش سوخت ماشین می شوند، از آن ها می توان به مشکلات جلوبندی، تنظیم نبودن فرمان، حمل بار سنگین، سنسورهای خراب و سایر موارد دیگر نام برد.